Maternity-Alexandra-11

Behöver jag en försäkring?

En gravidförsäkring är en försäkring som kan ge ekonomisk ersättning om en skada uppstår under graviditeten, vid förlossningen eller första tiden efter att barnet är fött. Försäkringen täcker den blivande mamman, barnet och eventuell partner.

Vad är en gravidförsäkring?

De flesta större försäkringsbolag erbjuder gravidförsäkringar, ofta i form av en gratisförsäkring och en som kostar pengar. Preglife är anknuten förmedlare till Trygg-Hansa vilket möjliggör att vi kan förmedla Trygg-Hansas gravidförsäkringar till våra användare. Anledningen att vi valt att samarbeta med Trygg-Hansa är att de har längst erfarenhet av alla svenska försäkringsbolag när det kommer till barn- och gravidförsäkringar.

Texterna i denna guide är generella och ger en övergripande bild av vad en gravidförsäkring är och varför du bör ha en. Om vi är specifika och skriver om Trygg-Hansas försäkringar framgår det tydligt.

Om du bestämt dig för att teckna en gravidförsäkring men är lite osäker på vilken typ av försäkring som du ska välja rekommenderar vi att du börjar att teckna en gratisförsäkring. Med en gratisförsäkring får du ett grundläggande skydd. När du har gratisförsäkringen kan du fundera på om du vill köpa en betalvariant för att få ett mer omfattande skydd eller inte.

Om du bestämmer dig för att köpa en betalvariant finns det ingen anledning att vänta utan du kan med fördel köpa den så fort du bestämt dig. Anledningen till det är att försäkringen inte täcker sådant som visat symptom innan försäkringen började gälla samt att kostnaden för betalvarianten är den samma oavsett när under din graviditet du köper den. Så har du bestämt dig – köp försäkringen så snabbt som möjligt.