Ingredienser (4 portioner):
4 portioner ris 300 g palsternacka 1 rödlök 2 äpplen 600 g kycklingfilé 1 tärning kycklingbuljong ½ tsk torkad rosmarin 33 cl äppelcider 2 msk vetemjöl ½ dl vispgrädde 75 g sockerärter ½ dl lingon olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skala och skär palsternacka i avlånga bitar, ca 1x4 cm. Skär lök och äpplen i klyftor. Skär kycklingfilé mitt itu på längden.
- Bryn kyckling och lök i olja i en stekgryta med lock, tills kycklingen fått fin färg (kycklingen ska inte genomstekas). Krydda med lite salt och svartpeppar. Tillsätt palsternacka, kycklingbuljong, rosmarin och äppelcider. Låt koka under lock på medelvärme i ca 10 min.
- När grytan kokat klart, rör ut vetemjöl i några matskedar vatten till en slät redning och häll ner i grytan under omrörning. Tillsätt grädde. Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka tills såsen tjocknat, cirka 3-4 min.
- Strö sockerärter, resten av äppelklyftorna och lingon ovanpå den färdiga grytan. Servera med nykokt ris.