receipt sv 10 ciderkyckling apple palsternacka@2x

Ciderkyckling med äpple och palsternacka

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

4 portioner ris 300 g palsternacka 1 rödlök 2 äpplen 600 g kycklingfilé 1 tärning kycklingbuljong ½ tsk torkad rosmarin 33 cl äppelcider 2 msk vetemjöl ½ dl vispgrädde 75 g sockerärter ½ dl lingon olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och skär palsternacka i avlånga bitar, ca 1x4 cm. Skär lök och äpplen i klyftor. Skär kycklingfilé mitt itu på längden.
  3. Bryn kyckling och lök i olja i en stekgryta med lock, tills kycklingen fått fin färg (kycklingen ska inte genomstekas). Krydda med lite salt och svartpeppar. Tillsätt palsternacka, kycklingbuljong, rosmarin och äppelcider. Låt koka under lock på medelvärme i ca 10 min.
  4. När grytan kokat klart, rör ut vetemjöl i några matskedar vatten till en slät redning och häll ner i grytan under omrörning. Tillsätt grädde. Lägg ner hälften av äppelklyftorna och låt koka tills såsen tjocknat, cirka 3-4 min.
  5. Strö sockerärter, resten av äppelklyftorna och lingon ovanpå den färdiga grytan. Servera med nykokt ris.