Ingredienser (4 portioner):
4 portioner ris 200 g färskost ”paprika och lök” 1 äggula ½ knippe salladslök ½ burk soltorkade tomater 500 g rökt skinka i bit 1 knippe morötter (ca 250 g) 250 g broccoli salt svartpeppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Blanda färskost med äggula. Finhacka salladslök och soltorkade tomater, avrunna. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär skinka i tunna skivor. Lägg skivorna i en ugnsform och bred färskosten över. Strö lök och tomater ovanpå och gratinera i ugnen i ca 15 min.
- Skala och slanta morötter. Koka dem några minuter. Dela broccoli i mindre bitar och låt dem koka med de sista 2 min.
- Servera den färskostgratinerade skinkan med nykokt ris och grönsaker.