receipt sv 4 farskostgratinerad skinka ris broccoli 6568@2x

Färskostgratinerad skinka med ris och broccoli

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

4 portioner ris 200 g färskost ”paprika och lök” 1 äggula ½ knippe salladslök ½ burk soltorkade tomater 500 g rökt skinka i bit 1 knippe morötter (ca 250 g) 250 g broccoli salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  3. Blanda färskost med äggula. Finhacka salladslök och soltorkade tomater, avrunna. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Skär skinka i tunna skivor. Lägg skivorna i en ugnsform och bred färskosten över. Strö lök och tomater ovanpå och gratinera i ugnen i ca 15 min.
  5. Skala och slanta morötter. Koka dem några minuter. Dela broccoli i mindre bitar och låt dem koka med de sista 2 min.
  6. Servera den färskostgratinerade skinkan med nykokt ris och grönsaker.