RebeccaAnnWalshAppPix-20

Hemförsäkring - grundskyddet

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

En hemförsäkring är ett viktigt grundskydd för din familj och alla ägodelar du har i ditt hem. Hemförsäkringen är egentligen en samlingsförsäkring som kan ersätta dig om dina saker skadas vid t ex en brand, en vattenskada eller om du får inbrott.

Men försäkringen innehåller också ett reseskydd, som bland annat kan ge ersättning för sjukvårdskostnader om man blir sjuk eller skadas utomlands. Dessutom innehåller den ett ansvarsskydd som kan betala skadestånd som du krävs på och ett rättsskydd som kan ersätta dina kostnader för ett juridiskt ombud vid en tvist.

Bor du i en bostadsrätt behöver du också se till att ha ett bostadsrättstillägg, och bor du i villa behöver du en villaförsäkring.

Tänk på att vissa försäkringsbolag kräver att du registrerar samtliga som bor i hushållet för att försäkringen ska gälla för alla familjemedlemmar.