Hitta min vagn-unsplash

Hitta min vagn

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Så hur ska man gå tillväga för att hitta rätt barnvagn? Till en början kan man säga att google is your friend. Det finns idag otroligt mycket information på nätet; vilka vagnar som är mest populära, vilka är bäst i test, vilka är mest prisvärda, och så vidare.

Har du även vänner som har barn? De har förmodligen också bra tips på var man kan hitta sin barnvagn och vilka märken de föredrar. De vanliga sidorna som säljer barnvagnar brukar även ha mycket information om vardera barnvagn och märke. Efter att man gjort lite research är det bra att åka till en barnvagnsaffär för att själv få känna på lite olika modeller – då får du en känsla för vad du vill ha och föredrar.

Välj ut 1–3 barnvagnar

När du fått tillfälle att klämma och känna lite i butik gäller det att välja 1 till 3 stycken vagnar som du tycker verkar bäst (om det nu finns flera alternativ, kanske fastnar du för en direkt). Vilka preferenser du utgår ifrån när du gör valen är helt upp till dig. Om en billig eller dyr barnvagn är en smaksak för dig kan det vara bra att tänka på att andrahandsvärdet blir sämre om man köper en billig vagn.

Vissa väljer vagn utifrån design, vilken de tycker är snyggast helt enkelt, medan andra hittar en viss funktion som bara finns på en specifik vagn och väljer därför just den. Mått och vikt är också något som kan vara avgörande när man bestämmer vilken vagn som passar bäst. I slutändan är det helt upp till dig vad du väljer att gå på, och här finns det inget rätt eller fel. Huvudsaken är att du hittar en barnvagn som är säker för ditt barn och som du känner passar in med dig och din livsstil.