Ingredienser (4 portioner):
300 g morötter 1 kg potatis 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk 1 tärning kycklingbuljong 1 dl crème fraiche 1 kruka färsk dragon 200 g haricots verts 4 skivor benfri fläskkotlett (ca 600 g) smör olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skär morötter och potatis i klyftor. Lägg på en plåt. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.
- Sås: Smält 1 msk smör i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vetemjöl. Ställ tillbaka på plattan och vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong och crème fraiche.
- Hacka dragon (1-2 msk) och blanda ner i såsen. Koka upp och låt koka under omrörning tills såsen tjocknar.
- Koka haricots verts i lättsaltat vatten någon minut.
- Stek fläskkotletter runtom på medelvärme i olja. Krydda med salt och svartpeppar.
- Servera köttet till vardagsbearnaise, klyftpotatis, morötter och haricots verts.