receipt sv 5 kotlett vardagsbernaise klyftpotatis@2x

Kotlett med vardagsbearnaise och klyftpotatis

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

300 g morötter 1 kg potatis 2 msk vetemjöl 3 dl mjölk 1 tärning kycklingbuljong 1 dl crème fraiche 1 kruka färsk dragon 200 g haricots verts 4 skivor benfri fläskkotlett (ca 600 g) smör olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär morötter och potatis i klyftor. Lägg på en plåt. Ringla över olja och strö på salt. Tillaga mitt i ugnen i ca 25 min.
  3. Sås: Smält 1 msk smör i en kastrull. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vetemjöl. Ställ tillbaka på plattan och vispa ner mjölk, lite i taget. Tillsätt kycklingbuljong och crème fraiche.
  4. Hacka dragon (1-2 msk) och blanda ner i såsen. Koka upp och låt koka under omrörning tills såsen tjocknar.
  5. Koka haricots verts i lättsaltat vatten någon minut.
  6. Stek fläskkotletter runtom på medelvärme i olja. Krydda med salt och svartpeppar.
  7. Servera köttet till vardagsbearnaise, klyftpotatis, morötter och haricots verts.