Ingredienser (4 portioner):
500 g nötfärs 1 dl mjölk 2 tärningar kycklingbuljong 1 röd paprika 1 gul paprika 1 rödlök ½ zucchini 250 g risoni 100 g philadelphiaost ½ kruka färsk basilika vitvinsvinäger olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Blanda nötfärs med 2/3 tsk salt, 2 krm svartpeppar och mjölk. Rulla till ca 20 köttbullar.
- Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och tillsätt kycklingbuljong.
- Finhacka paprikor och rödlök. Tärna zucchini.
- Stek allt i smör i en rymlig stekpanna. Häll av grönsakerna på en tallrik.
- Lägg ner risoni i buljongen och koka i ca 11 min. Häll sedan av risonin men spara ca 1 dl av buljongen.
- Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och stek köttbullarna på medelvärme.
- Blanda ner grönsakerna, den sparade buljongen, ½ msk vitvinsvinäger och philadelphiaost i risonin. Rör om och låt färskosten smälta och bli krämig. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
- Garnera risoniotton med strimlad basilika och servera till köttbullarna.