receipt sv 2 kottbullar med kramig risoniotto 1379@2x

Köttbullar med krämig risoniotto

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

500 g nötfärs 1 dl mjölk 2 tärningar kycklingbuljong 1 röd paprika 1 gul paprika 1 rödlök ½ zucchini 250 g risoni 100 g philadelphiaost ½ kruka färsk basilika vitvinsvinäger olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Blanda nötfärs med 2/3 tsk salt, 2 krm svartpeppar och mjölk. Rulla till ca 20 köttbullar.
  2. Koka upp en kastrull med 2 liter vatten och tillsätt kycklingbuljong.
  3. Finhacka paprikor och rödlök. Tärna zucchini.
  4. Stek allt i smör i en rymlig stekpanna. Häll av grönsakerna på en tallrik.
  5. Lägg ner risoni i buljongen och koka i ca 11 min. Häll sedan av risonin men spara ca 1 dl av buljongen.
  6. Tillsätt 1 msk smör i stekpannan och stek köttbullarna på medelvärme.
  7. Blanda ner grönsakerna, den sparade buljongen, ½ msk vitvinsvinäger och philadelphiaost i risonin. Rör om och låt färskosten smälta och bli krämig. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
  8. Garnera risoniotton med strimlad basilika och servera till köttbullarna.