Ingredienser (4 portioner):
250g färsk pajdeg 1 gul lök 150 g morötter 500 g nötfärs 2 msk tomatpuré ¾ msk torkad basilika 2 vitlöksklyftor 2 ägg 1 dl mjölk 2 tomater 70 g machésallad 1 orange paprika 1 röd paprika 2 dl matlagningsyoghurt olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Rulla ut pajdegen i en smord pajform och tryck till längs kanterna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 5 min.
- Grovriv löken. Skala och finriv morötter. Fräs lök i lite olja. Tillsätt nötfärs och rivna morötter. Låt färsen bli genomstekt.
- Smaksätt med tomatpuré, basilika, pressad vitlök, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Fördela köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen. Skiva tomater och fördela över pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
- Skölj machésallad. Skär paprikor i mindre bitar och blanda allt till en sallad.
- Servera köttfärspajen med en klick matlagningsyoghurt och sallad.