receipt sv 1 kottfarspaj youghurtklick 3216@2x

Köttfärspaj med yoghurtklick

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

250g färsk pajdeg 1 gul lök 150 g morötter 500 g nötfärs 2 msk tomatpuré ¾ msk torkad basilika 2 vitlöksklyftor 2 ägg 1 dl mjölk 2 tomater 70 g machésallad 1 orange paprika 1 röd paprika 2 dl matlagningsyoghurt olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rulla ut pajdegen i en smord pajform och tryck till längs kanterna. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i ca 5 min.
  3. Grovriv löken. Skala och finriv morötter. Fräs lök i lite olja. Tillsätt nötfärs och rivna morötter. Låt färsen bli genomstekt.
  4. Smaksätt med tomatpuré, basilika, pressad vitlök, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Fördela köttfärsfyllningen i pajskalet och häll över äggblandningen. Skiva tomater och fördela över pajen. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min.
  6. Skölj machésallad. Skär paprikor i mindre bitar och blanda allt till en sallad.
  7. Servera köttfärspajen med en klick matlagningsyoghurt och sallad.