receipt sv 9 nudelsallad cashewnotter sparris 2693@2x

Kryddig nudelsallad med cashewnötter och grillad sparris

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

2 msk finriven färsk ingefära 1 lime 1 dl japansk soja 1 ½ msk honung ½ tsk sambal oelek 250 g risnudlar 250 g gröna sojabönor 250 g broccoli 1 rödlök 500 g morötter 2 vitlöksklyftor 1 kruka färsk koriander 1 knippe grön sparris 100 g cashewnötter ½ knippe salladslök olja salt

Tillagning:

  1. Sojadressing: Lägg ingefära i en skål. Blanda ner finrivet limeskal och pressad limesaft, japansk soja, 1 msk olja, honung och sambal oelek.
  2. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt sojabönor koka med nudlarna. Spola sedan nudlar och bönor i kallt vatten.
  3. Skär broccoli i buketter och finstrimla roten. Klyfta rödlök. Skala morötter. Skiva hälften av morötterna i tunna slantar. Hyvla långa remsor av resterande morötter med potatisskalare.
  4. Stek broccoli, lök och morotsslantar i 2 msk olja i en rymlig stekpanna, ca 2 min. Pressa ner vitlök, 2 msk av sojadressingen och 1 msk vatten.
  5. Blanda ner kokta nudlar, sojabönor, morotsremsor, resten av sojadressingen och grovhackad koriander (spara lite till garnering) i pannan. Dra pannan från plattan.
  6. Skär bort roten på sparrisen. Gnid in sparrisen i olja och krydda med salt. Stek sparrisen i 1-2 min, gärna i en grillpanna.
  7. Servera nudelsalladen med nygrillad sparris och cashewnötter. Toppa med finstrimlad salladslök och koriander.