Ingredienser (4 portioner):
2 msk finriven färsk ingefära 1 lime 1 dl japansk soja 1 ½ msk honung ½ tsk sambal oelek 250 g risnudlar 250 g gröna sojabönor 250 g broccoli 1 rödlök 500 g morötter 2 vitlöksklyftor 1 kruka färsk koriander 1 knippe grön sparris 100 g cashewnötter ½ knippe salladslök olja salt
Tillagning:
- Sojadressing: Lägg ingefära i en skål. Blanda ner finrivet limeskal och pressad limesaft, japansk soja, 1 msk olja, honung och sambal oelek.
- Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Låt sojabönor koka med nudlarna. Spola sedan nudlar och bönor i kallt vatten.
- Skär broccoli i buketter och finstrimla roten. Klyfta rödlök. Skala morötter. Skiva hälften av morötterna i tunna slantar. Hyvla långa remsor av resterande morötter med potatisskalare.
- Stek broccoli, lök och morotsslantar i 2 msk olja i en rymlig stekpanna, ca 2 min. Pressa ner vitlök, 2 msk av sojadressingen och 1 msk vatten.
- Blanda ner kokta nudlar, sojabönor, morotsremsor, resten av sojadressingen och grovhackad koriander (spara lite till garnering) i pannan. Dra pannan från plattan.
- Skär bort roten på sparrisen. Gnid in sparrisen i olja och krydda med salt. Stek sparrisen i 1-2 min, gärna i en grillpanna.
- Servera nudelsalladen med nygrillad sparris och cashewnötter. Toppa med finstrimlad salladslök och koriander.