receipt sv 12 limestrosslad lax med thaidoftande sas och ris 4393@2x

Limeströsslad lax med thaidoftande sås och ris

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

4 portioner ris 600 g laxfilé 1 lime 1 msk tomatpuré 1 msk finriven färsk ingefära 3 vitlöksklyftor 3 krm torkad koriander 1 tsk honung 2 ½ dl kokosmjölk 1 grön paprika 1 rödlök 250 g morötter olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka ris enligt anvisnigen på förpackningen.
  3. Skär laxfilé i portionsbitar och lägg i en ugnsform.
  4. Riv limeskal och pressa limesaft. Blanda skalet och 1 msk av juicen (spara ½ msk till punkt 5) med ½ msk olja, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Bred blandningen över fisken. Låt stå och fortsätt med nästa punkt.
  5. Hetta upp olja i en wok eller stekpanna. Fräs tomatpuré, ingefära och pressad vitlök hastigt. Krydda med koriander, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Tillsätt resten av limejuicen, honung, kokosmjölk och 1 dl vatten. Låt allt koka ihop någon minut och dra sedan kastrullen från plattan.
  6. Ställ in laxen mitt i ugnen och tillaga i 10 min. Ta ut formen ur ugnen, häll såsen runt laxen och tillaga i ytterligare ca 5 min, eller tills fisken är klar.
  7. Skär paprika och lök i klyftor. Skiva morötter i tunna slantar. Hetta upp lite olja i pannan och woka grönsakerna några minuter. Krydda med lite salt och svartpeppar.
  8. Servera limeströsslad lax med sås, wokgrönsaker och ris.