Ingredienser (4 portioner):
1 kg potatis 1 kruka dill ½ dl ströbröd 50 g mandelspån 600 g torskfilé 250 g morötter 2 äpplen ½ purjolök mjölk balsamvinäger smör olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Skala och koka potatis.
- Smält 4 msk smör och blanda med finhackad dill, ströbröd och mandelspån.
- Lägg torskfilé i en ugnsform. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- Fördela mandelblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 20-25 min.
- Riv morötter. Tärna äpplen och strimla purjolök. Blanda allt och ringla över 2 msk olja och 1 msk balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Vispa ner lite smör och späd med mjölk.
- Servera mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad.