receipt sv 13 mandelgratinerad torsk potatismos appelsallad@2x

Mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

1 kg potatis 1 kruka dill ½ dl ströbröd 50 g mandelspån 600 g torskfilé 250 g morötter 2 äpplen ½ purjolök mjölk balsamvinäger smör olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Smält 4 msk smör och blanda med finhackad dill, ströbröd och mandelspån.
  4. Lägg torskfilé i en ugnsform. Krydda med 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  5. Fördela mandelblandningen över fisken och tillaga mitt i ugnen i 20-25 min.
  6. Riv morötter. Tärna äpplen och strimla purjolök. Blanda allt och ringla över 2 msk olja och 1 msk balsamvinäger. Smaka av med salt och svartpeppar.
  7. Mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Vispa ner lite smör och späd med mjölk.
  8. Servera mandelgratinerad torsk med potatismos och äppelsallad.