preglife awards 900 600

Preglife Award: Främjar forskning inom graviditet, förlossning och föräldraskap

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Vi på Preglife är stolta över att få presentera Preglife Award, ett initiativ vars syfte är att stödja banbrytande forskning och kreativa projekt inom våra grundpelare: graviditet, förlossning och föräldraskap. Preglife Award är en årlig utmärkelse, som delas ut för första gången i april 2024.

Vårt “varför”

Preglife Award speglar vår starka drivkraft i att göra graviditet och den första tiden som nybliven förälder välinformerad och trygg. Pristagaren av Preglife Award utses av vår Medical Board och kommer att tilldelas forskning/projekt som vi anser har god chans att göra betydande skillnad för gravida och barns hälsa både under och efter graviditet och födelse - även utanför Sveriges gränser.

Global inverkan

Preglife Awards ändamål är att främja studier som kan leda till säkrare förlossningar, bättre vård efter födseln samt en smidigare övergång till föräldraskapet. Med Preglifes globala räckvidd finns förhoppning om att resultaten av denna forskning får en omfattande spridning och därmed ger möjlighet att även påverka hälsovårdspraxis internationellt.

Vår vision för framtiden

Vid varje utdelning kommer inte bara vinnarna för året att hyllas; fokus kommer också att läggas på framväxande trender och forskningsmöjligheter inom områdena graviditet, förlossning och tidigt föräldraskap, i hopp om att Preglife kan vara med och bidra till en bättre och säkrare vård.

Tillsammans kan vi göra skillnad

Håll utkik efter tillkännagivandet av vår första pristagare, och var med när vi verkar för en tryggare framtid för föräldrar och nyfödda barn över hela världen.