Ingredienser (4 portioner):
½ gurka 1 rödlök ½ kruka färsk basilika 70 g rucola 1 burk lättorkade körsbärstomater ½ citron 250 g risoni 600 g kycklingfilé ½ dl vetemjöl olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Dela gurka på längden och skär i halvmånar. Skiva lök tunt. Finhacka basilika. Lägg över grönsakerna och rucola på ett stort salladsfat.
- Blanda lättorkade körsbärstomater inklusive 3 msk av oljan med grönsakerna. Pressa över citronsaft.
- Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
- Strimla kycklingfilé. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vänd kycklingen i vetemjöl. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
- Blanda varm, avrunnen risoni med grönsakerna. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
- Servera den varma salladen med nystekt kyckling.