receipt sv 11 Risonisallad med tomater och kyckling 1438@2x

Risonisallad med lättorkade körsbärstomater och kyckling

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

½ gurka 1 rödlök ½ kruka färsk basilika 70 g rucola 1 burk lättorkade körsbärstomater ½ citron 250 g risoni 600 g kycklingfilé ½ dl vetemjöl olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Dela gurka på längden och skär i halvmånar. Skiva lök tunt. Finhacka basilika. Lägg över grönsakerna och rucola på ett stort salladsfat.
  2. Blanda lättorkade körsbärstomater inklusive 3 msk av oljan med grönsakerna. Pressa över citronsaft.
  3. Koka risoni enligt anvisning på förpackningen.
  4. Strimla kycklingfilé. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Vänd kycklingen i vetemjöl. Hetta upp lite olja i en stekpanna och bryn kycklingen på medelhög värme. Sänk sedan värmen och låt kycklingen bli genomstekt.
  5. Blanda varm, avrunnen risoni med grönsakerna. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.
  6. Servera den varma salladen med nystekt kyckling.