Article 8

Tillbehör

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Bilbarnstolsvärlden erbjuder fler tillbehör än vad du kan tänka dig. I många fall är det smidigt att köpa dessa i samband med bilbarnstolen. Kom dock ihåg att endast köpa tillbehör av erkända leverantörer. Detta då det inte finns krav på att krocktesta tillbehör och därför finns det tyvärr olika tillbehör på marknaden som inte skyddar ditt barn, utan istället kan vara rent av farliga.

Köp alltså dina tillbehör av en erkänd leverantör, förslagsvis av samma tillverkare som din bilbarnstol. Först då kan du vara säker på att tillbehören är testade och passar ihop med just din bilbarnstol. Nedan har vi listat de viktigaste och vanligaste tillbehören som du kan komma att behöva till ditt barn och bilbarnstol:

Sparkskydd

Ett sparkskydd är precis vad det låter som, ett skydd mot sparkar. Vi alla vet hur blöta, kalla och mörka höstdagar kan vara och det är här ett sparkskydd kan komma in och skydda bilens säte mot smuts och fukt. Vill du köpa ett sparkskydd så kan du satsa på ett premium sparkskydd som är något tjockare för att skydda din bil och dess säten. Flera av sparkskydden erbjuder också säkrade fickor för surfplatta.

Accessories (seat protector + mirror)

Spegel

En spegel hjälper dig som förälder att se ditt barn som sitter i en bakåtvänd bilbarnstol under bilfärden. Spegeln monteras i baksätet på bilsätets nackstöd. Att ha en spegel kan också hjälpa ditt barn att få upp blicken och minska risken för illamående.

Sommartillbehör

Somrarna kan bli varma och så även resorna i bil. För att ge ditt barn de bästa förutsättningarna och minska risken för överhettning så finns det flertalet åtgärder och tillbehör att ta till. Flera bilbarnstolstillverkare gör idag sommarklädslar till sina bilbarnstolar i tyg som minskar värmeupptagningen från solen. Utöver detta så finns det även så kallade ”Cooling pads” som fästs som en dyna på bilbarnstolen. Med 3D teknologi ser de till att luftcirkulationen är konstant och minskar risken för överhettning.

Accessories (summer accessories)

Vill du ha ytterligare vägledning så finns det även smarta tillbehör som du kan koppla upp till din mobiltelefon. En sittdyna som exempelvis varnar om det blir för varmt i bilen om barnet har suttit ner för länge.

Läs mer om valet av bilbarnstol, vikten av bakåtvänd bilbarnstol och hur bilen påverkar installationsmöjligheterna i vår bilbarnstolsguide som du hittar under Artiklar och Verktyg.