receipt sv 7 spansk tomatsoppa basilikadoftande 7009@2x

Spansk tomatsoppa med basilikadoftande bönröra

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

2 gula lökar 1 röd paprika 3 vitlöksklyftor 1 burk hela tomater (400 g) 1 tärning grönsaksbuljong 1 tsk honung 1 förp kokta vita bönor, sköljda och avrunna 1 kruka färsk basilika ½ burk soltorkade tomater ½ gurka 1 gul paprika 1 lantbröd ½ tk sambal oelek vitvinsvinäger olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Grovhacka lök och paprika. Fräs dem mjuka i lite olja i en stor gryta.
  2. Pressa ner 2 vitlöksklyftor. Tillsätt sedan hela tomater, 9 dl vatten, grönsaksbuljong, honung och 1 msk vitvinsvinäger. Låt soppan koka i ca 10 min.
  3. Mixa med stavmixer: vita bönor, basilika, 1 vitlöksklyfta, 4 msk olja och soltorkade tomater. Tillsätt eventuellt lite olja från burken eller lite vatten till önskad koncistens.
  4. Tärna gurka och gul paprika fint. Lägg upp i skålar.
  5. Skär tre skivor bröd, ca 2 cm tjocka. Tärna skivorna och lägg ner i soppan. Mixa sedan soppan slät med stavmixer. Krydda med sambal oelek, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  6. Servera soppan med krispiga grönsakstärningar och några brödskivor med den basilikadoftande bönröran som pålägg.