receipt sv 6 stekt flaskarre ugnsrostad potatis sotsyrlig dressing 7887@2x

Stekt fläskarré med rostad potatis och sötsyrlig dressing

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

300 g morötter 1 kg potatis 1 dl mango chutney 1 dl crème fraiche 1 orange paprika 1 knippe salladslök 4 skivor fläskkarré (ca 600 g) 1 kruka krispsallad ½ gurka vitvinsvinäger smör olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala morötter. Skär morötterna och potatis (med skal) i klyftor. Lägg allt på en plåt, ringla över lite olja och strö på lite salt. Rosta mitt i ugnen i ca 30 min.
  3. Dressing: blanda mango chutney, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk olja och 1 krm svartpeppar. Klicka sedan i crème fraiche och vispa ihop.
  4. Finhacka paprika och salladslök. Rör ner allt i dressingen. Ställ kallt.
  5. Krydda fläskkarré med lite salt och svartpeppar. Bryn köttet i smör, några minuter per sida. Sänk värmen och låt köttet stekas klart.
  6. Skölj och riv krispsallad i bitar. Tärna gurka. Lägg upp allt på ett fat.
  7. Servera köttet till ugnsrostad potatis och morötter, sötsyrlig dressing och sallad.