Ingredienser (4 portioner):
300 g morötter 1 kg potatis 1 dl mango chutney 1 dl crème fraiche 1 orange paprika 1 knippe salladslök 4 skivor fläskkarré (ca 600 g) 1 kruka krispsallad ½ gurka vitvinsvinäger smör olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala morötter. Skär morötterna och potatis (med skal) i klyftor. Lägg allt på en plåt, ringla över lite olja och strö på lite salt. Rosta mitt i ugnen i ca 30 min.
- Dressing: blanda mango chutney, 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk olja och 1 krm svartpeppar. Klicka sedan i crème fraiche och vispa ihop.
- Finhacka paprika och salladslök. Rör ner allt i dressingen. Ställ kallt.
- Krydda fläskkarré med lite salt och svartpeppar. Bryn köttet i smör, några minuter per sida. Sänk värmen och låt köttet stekas klart.
- Skölj och riv krispsallad i bitar. Tärna gurka. Lägg upp allt på ett fat.
- Servera köttet till ugnsrostad potatis och morötter, sötsyrlig dressing och sallad.