Ingredienser (4 portioner):
1 röd paprika 3 dl matlagningsyoghurt 1 tsk honung 1 vitlöksklyfta ½ citron ½ isbergssallad 1 gul paprika ½ gurka 600 g lövbiff 2 msk tomatpuré ½ msk senap 2 krm torkad koriander tunnbröd olja paprikapulver chilipeppar salt svartpeppar
Tillagning:
- Kebabsås: Finhacka ½ röd paprika och blanda med yoghurt, honung, 2 krm paprikapulver, ½ krm chilipeppar, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Pressa ner vitlök och citronjuice. Rör om väl och ställ kallt.
- Strimla isbergssallad. Skär gul paprika och ½ röd paprika i mindre bitar. Tärna gurka. Lägg upp grönsakerna i små skålar.
- Strimla och fräs lövbiff i olja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och senap. Krydda med 1 tsk paprikapulver, koriander, ½ krm chilipeppar, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
- När köttet fått stekyta, häll på 1 dl vatten. Låt puttra ihop i ca 2 min.
- Servera lövbiffen i tunnbröd med grönsaksplock och frisk kebabsås.