receipt sv 14 strimlad lovbiff i tunnbrod med frisk kebabsas 1277@2x

Strimlad lövbiff i tunnbröd med frisk kebabsås

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

1 röd paprika 3 dl matlagningsyoghurt 1 tsk honung 1 vitlöksklyfta ½ citron ½ isbergssallad 1 gul paprika ½ gurka 600 g lövbiff 2 msk tomatpuré ½ msk senap 2 krm torkad koriander tunnbröd olja paprikapulver chilipeppar salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Kebabsås: Finhacka ½ röd paprika och blanda med yoghurt, honung, 2 krm paprikapulver, ½ krm chilipeppar, 1 krm salt och ½ krm svartpeppar. Pressa ner vitlök och citronjuice. Rör om väl och ställ kallt.
  2. Strimla isbergssallad. Skär gul paprika och ½ röd paprika i mindre bitar. Tärna gurka. Lägg upp grönsakerna i små skålar.
  3. Strimla och fräs lövbiff i olja på hög värme i en stekpanna. Tillsätt tomatpuré och senap. Krydda med 1 tsk paprikapulver, koriander, ½ krm chilipeppar, 3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar.
  4. När köttet fått stekyta, häll på 1 dl vatten. Låt puttra ihop i ca 2 min.
  5. Servera lövbiffen i tunnbröd med grönsaksplock och frisk kebabsås.