receipt sv 15 tandoorikyckling med ris och gronsaksstavar 1408@2x

Tandoorikyckling med ris och grönsaksstavar

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

½ purjolök 3 vitlöksklyftor 1 citron 3 msk tomatpuré 1 msk honung 2 tsk malen ingefära 2 tsk paprikapulver 3 tsk spiskummin ½ tsk chilipeppar ¾ tsk kanel 2 dl matlagningsyoghurt 1 kg kycklingben 4 portioner ris 1 gul paprika 1 gurka olja salt

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tandooripasta: Grovhacka purjolök och vitlök. Lägg allt i en bunke eller mixerbehållare. Pressa ner citronsaft. Tillsätt tomatpuré, 2 msk olja och honung. Krydda med malen ingefära, paprikapulver, spiskummin, chilipeppar, kanel och 1¼ tsk salt. Mixa allt slätt med stavmixer. Rör sist ner yoghurt.
  3. Lägg kycklingben i en ugnsform. Gnid in tandooripastan och tillaga mitt i ugnen i ca 30 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Lägg eventuellt över aluminiumfolie mot slutet.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skär paprika och gurka i långa stavar.
  6. Servera grönsaksstavarna till tandoorikycklingen och nykokt ris.