Ingredienser (4 portioner):
½ purjolök 3 vitlöksklyftor 1 citron 3 msk tomatpuré 1 msk honung 2 tsk malen ingefära 2 tsk paprikapulver 3 tsk spiskummin ½ tsk chilipeppar ¾ tsk kanel 2 dl matlagningsyoghurt 1 kg kycklingben 4 portioner ris 1 gul paprika 1 gurka olja salt
Tillagning:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Tandooripasta: Grovhacka purjolök och vitlök. Lägg allt i en bunke eller mixerbehållare. Pressa ner citronsaft. Tillsätt tomatpuré, 2 msk olja och honung. Krydda med malen ingefära, paprikapulver, spiskummin, chilipeppar, kanel och 1¼ tsk salt. Mixa allt slätt med stavmixer. Rör sist ner yoghurt.
- Lägg kycklingben i en ugnsform. Gnid in tandooripastan och tillaga mitt i ugnen i ca 30 min, eller tills kycklingen är genomstekt. Lägg eventuellt över aluminiumfolie mot slutet.
- Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
- Skär paprika och gurka i långa stavar.
- Servera grönsaksstavarna till tandoorikycklingen och nykokt ris.