Ingredienser (4 portioner):
600 g laxfilé, med skinn ca 4 portioner matkorn ½ tärning grönsaksbuljong 1 rödlök 4 tomater ½ kruka koriander 200 g mango, i tärningar ½ tsk sambal oelek olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär lax i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan nedåt i en smord, ugnsform. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
- Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt grönsaksbuljong istället för salt.
- Finhacka rödlök. Grovhacka tomater och koriander. Blanda grönsaker och koriander med mango, 1 msk olja och sambal oelek (kan uteslutas) till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa.