receipt sv 12 limestrosslad lax med thaidoftande sas och ris 4393@2x

Ugnsbakad lax med mangosalsa och matkorn

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

600 g laxfilé, med skinn ca 4 portioner matkorn ½ tärning grönsaksbuljong 1 rödlök 4 tomater ½ kruka koriander 200 g mango, i tärningar ½ tsk sambal oelek olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär lax i portionsbitar. Lägg dem med skinnsidan nedåt i en smord, ugnsform. Strö över 2/3 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillaga mitt i ugnen i ca 15 min.
  3. Koka matkorn enligt anvisning på förpackningen. Tillsätt grönsaksbuljong istället för salt.
  4. Finhacka rödlök. Grovhacka tomater och koriander. Blanda grönsaker och koriander med mango, 1 msk olja och sambal oelek (kan uteslutas) till en salsa. Smaka av med salt och svartpeppar.
  5. Servera laxen med nykokt matkorn och mangosalsa.