Ingredienser (4 portioner):
500 g broccoli 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 2 tärningar grönsaksbuljong 300 g bladspenat 1 krm spiskummin 4 ägg 100 g färskost ”vitlök och örter” 1 förp kokta svarta bönor, sköljda och avrunna knäckebröd olja salt svartpeppar
Tillagning:
- Dela broccoli i buketter och skär stjälkarna i tunna skivor.
- Skär lök i tunna klyftor. Hetta upp 2 msk olja i en gryta och fräs löken med pressad vitlök och de skivade broccolistjälkarna. Pudra över vetemjöl och häll på 1 L vatten, lite i taget under omrörning.
- Tillsätt grönsaksbuljong. Lägg ner broccolibuketterna och bladspenat i grytan. Koka upp och låt koka i 6-8 min. Krydda med 3/4 tsk salt, 2 krm svartpeppar och spiskummin.
- Koka ägg. Skala och skär sedan i halvor.
- Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan. Rör ner färskost.
- Servera soppan med svarta bönor, ägghalvor och knäckebröd.