receipt sv 8 Vitaminspackad vintersoppa med agg och knackebrod@2x

Vitaminspäckad soppa med ägg och knäckebröd

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Ingredienser (4 portioner):

500 g broccoli 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk vetemjöl 2 tärningar grönsaksbuljong 300 g bladspenat 1 krm spiskummin 4 ägg 100 g färskost ”vitlök och örter” 1 förp kokta svarta bönor, sköljda och avrunna knäckebröd olja salt svartpeppar

Tillagning:

  1. Dela broccoli i buketter och skär stjälkarna i tunna skivor.
  2. Skär lök i tunna klyftor. Hetta upp 2 msk olja i en gryta och fräs löken med pressad vitlök och de skivade broccolistjälkarna. Pudra över vetemjöl och häll på 1 L vatten, lite i taget under omrörning.
  3. Tillsätt grönsaksbuljong. Lägg ner broccolibuketterna och bladspenat i grytan. Koka upp och låt koka i 6-8 min. Krydda med 3/4 tsk salt, 2 krm svartpeppar och spiskummin.
  4. Koka ägg. Skala och skär sedan i halvor.
  5. Mixa soppan slät med stavmixer direkt i grytan. Rör ner färskost.
  6. Servera soppan med svarta bönor, ägghalvor och knäckebröd.