Charlotta Ersmark

Charlotta Ersmark

nationality
Sverige
occupation
Obstetriker/Gynekolog

Om mig

1995 började jag läsa medicin på Karolinska Institutet i Stockholm. Då jag alltid fascinerats av graviditeter och förlossningar ville jag gärna prova på att arbeta med det. Mitt första läkarvikariat var på Kvinnokliniken på Södersjukhuset i Stockholm. Där kände jag direkt att gynekologi och obstetrik var rätt specialitet för mig; en får följa kvinnan genom hela livet och kan ofta med enkla medel ge stor lindring och ofta bot. Specialiteten spänner sig från snabba, ibland livräddande insatser, till stillsamma närmast terapeutiska konsultationer.

Numer arbetar jag mycket med att operera bort myom, vilket i många av fallen görs som en fertilitetsfrämjande åtgärd. Utöver detta medverkar jag i Gravidpodden, en podcast av Preglife om allt som hör graviditeten till.

Passion

Att arbeta med Preglife betyder för mig att jag får medverka i ett sammanhang där föräldrar kan få lättförståelig, klok och vetenskapligt uppdaterad information och därmed hjälpa fler att få en trygg graviditet, förlossning och tid efter förlossningen. Det tycker jag som läkare och mamma är viktigt.