Imma 4

Inmaculda Sarries Zgonc

nationality
Spanien
occupation
Barnmorska
education
Leg. Barnmorska

Om mig

Jag är en frilansande barnmorska, utbildad i Storbritannien. Jag arbetar endast tillsammans med familjerna i deras hem under graviditeten, förlossningen och tiden därefter. Jag studerade omvårdnad i Barcelona och till barnmorska i Storbritannien. Jag är grundare och medlem av ALPACC, Associació de Llevadores de part a casa de Catalunya (Kataloniens förening för hemfödsel). Jag är arrangör och lärare av obstetriska akutförlossningar i miljöer utanför sjukhus för förlossningspersonal som är med i samma förening samt medförfattare till 2018 års riktlinjer för hjälp med hemfödsel, publicerad av ACL och ALPACC. Jag var också lärare i en kurs om hemfödsel för barnmorskor från 2016 till 2020.

Jag är en medlem i DONA LLUM (GE LJUS), en förening för kvinnor som arbetar med att skapa ökad respekt för födseln, där jag arbetar med att erbjuda informativa samtal och med att gå igenom läkarjournaler efter traumatiska förlossningar. 2018 var jag med och grundande Scientific Platform för optimal umbilical cord clamping (Vetenskaplog plattform för optimal navelsträngklämmning). Jag är mamma till en dotter och en son, båda födda i hemmet och jag ammade dem i 4 och 5 år.

Passion

Jag födde min dotter hemma i min egen säng med hjälp av en underbar barnmorska och i den stunden förstod jag att jag ville bli barnmorska. Där och då förstod jag att jag ville dela den underbara upplevelsen med andra kvinnor och hjälpa dem att få uppleva samma fina förlossning som jag.

Varje kvinna borde få möjligheten att uppleva moderskapet och känna sig stärkta. Det är just det som jag uppskattar med mitt jobb: att vara bredvid kvinnor och få vara del av och se deras förvandling och hur de bli vuxna kvinnor/mödrar, starka och stärkta. Processen i sig själv är fascinerande.