Mari Tonberg

Mari Tonberg

nationality
Finland
occupation
Barnmorska
education
Leg. Barnmorska

Om mig

Jag tog examen som barnmorska 2007. Genom åren har jag arbetat på förlossningsavdelningar och eftervård både i Finland och i Sverige. De senaste åren har jag mest arbetat med mödravård där jag träffar kvinnor med helt normala graviditeter och även kvinnor med komplikationer.

Min specialitet är att ta hand om de kvinnor som upplever rädsla inför förlossningen. Nästa vår skall jag studera en utbildning för att bli en ”Förlossning utan rädsla” - instruktör vilket kommer att ge mig ännu fler verktyg för att stötta och stärka kvinnor och deras familjer.

Passion

Att vara barnmorska är mer än ett jobb för mig. Det är en del av min identitet. Det är en ära att få vara en del av denna viktiga tid i en kvinnas liv. Mitt hjärta klappar lite extra för de kvinnor som upplever rädsla inför förlossningen och jag gör mitt yttersta för att stötta och stärka dem. Jag är också väldigt glad över att vara en del av Preglifes team, att få möjligheten att dela upplevelser med andra barnmorskor och att dela evidensbaserad information till kvinnor världen över.