Mitra Mansouri Davis

Mitra Mansouri Davis

nationality
USA
occupation
Barnmorska
education
Leg. Barnmorska

Om mig

Jag har varit legitimerad barnmorska sedan 1998 och förlossningspedagog sedan 2004. Jag har en masterexamen i omvårdnad med specialitet som barnmorska. Jag känner mig välsignad att ha arbetat med så många underbara familjer. Jag fortsätter ge kvinnor möjlighet att fatta beslut om sin egen hälsa under deras reproduktiva år och även efter det, och jag brinner verkligen för detta. Jag tillhandahåller både obstetrisk och gynekologisk vård för kvinnor på en privatklinik samt arbetar med förlossningar på ett av de sjukhus som har flest patienter i hela USA. Jag tar också hand om många högrisks-graviditeter i samarbete med läkare på min klinik, samt ger assistans till läkarna vid kejsarsnitt.

Genom hela mitt arbetsliv har jag tränat många studenter och barnmorskor som adjungerad fakultet för olika universitet. Efter många års arbete med att lära ut om barnafödsel startade jag ett företag som heter “Ask A Nurse Midwife” (“Fråga en barnmorskesjuksköterska”) där vi virtuellt undervisar och ger moderna prenatalkurser och graviditetsstöd.

Jag är också en stamcellsutbildare och håller föreläsningar om blodbanker för stamceller och navelsträngar. Jag föddes i Tehran, Iran där jag gick ur grundskolan innan jag flyttade till USA som tonåring. Jag talar farsi flytande.

Passion

Jag har arbetat som barnmorska i över 20 år och jag har jag vuxit i min yrkesroll och även som mamma och kvinna. Jag har varit del av mer än 6000 förlossningar, men uppskattar trots det fortfarande att jag får vara del av den fina och individuella upplevelsen. Glädjen att få kunna se dessa mammor och pappor där familjer föds varje dag är den bästa delen av mitt arbete.

Min vision är att kunna förvandla födseln från något okänt och skrämmande till något mer normalt, hanterbart och glädjefyllt.