weronica

Weronica Roksvåg

nationality
Norge
occupation
Barnmorska
education
Leg. Barnmorska

Om mig

Jag kommer från Sverige men jag har bott i Oslo – Norges huvudstad – sedan 2001. Jag är barnmorska sedan 1998 och har arbetat på olika förlossningskliniker sedan dess. 2017 började jag studera heltid på Norges tekniska naturvetenskapliga universitet i Trondheim för att bli en barnmorska med kunskap om ultraljudsdiagnostik för foster. Nu arbetar jag i Oslo. Jag arbetar både med specialistvård med fosterdiagnostik och på en privatklinik vid @famklinikk.no i Oslo. Jag älskar verkligen mitt arbete som barnmorska och jag älskar att arbeta med kvinnors sjukvård.

Passion

Trots att jag arbetat som barnmorska i mer än 23 år är jag fortfarande fascinerad av kvinnokroppen och vad den är kapabel till att åstadkomma. För mig är det viktigt att möta kvinnorna där de befinner sig i sin oro och försöka att vägleda och stötta dem genom den mest sårbara men också den mest spännande tiden i deras liv.

Jag vill dessutom ge både den gravida och hens partner information som de behöver för att ta rätt beslut under den här tiden i livet. Jag brinner för att stärka kvinnors egna val angående deras kroppar. Jag lever i Norge och här är det en självklarhet, men så är inte fallet i andra länder runtom i världen.