RebeccaAnnWalshAppPix-22

Behövs en barnförsäkring?

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

En barnförsäkring ger dig och ditt barn ett ekonomiskt tillskott om ditt barn skulle vara med om ett olycksfall eller bli allvarligt sjukt. En barnförsäkring är ett viktigt komplement till samhällets skydd, och gäller normalt från det att den tecknades till dess att barnet är 25 år.

Vad är en barnförsäkring?

De flesta större försäkringsbolag erbjuder barnförsäkringar, som du betalar för. Preglife är anknuten förmedlare till Trygg-Hansa, vilket möjliggör att vi kan förmedla Trygg-Hansas barnförsäkring till våra användare. Anledningen till att vi valt att samarbeta med Trygg-Hansa är för att de har lång och gedigen erfarenhet när det kommer till just barnförsäkringar. De har även Sverige populäraste barnförsäkring.

Texterna i denna guide är generella och ger en övergripande bild av vad en barnförsäkring är och varför du som förälder bör ha en. Om vi är specifika och skriver om Trygg-Hansas barnförsäkring framgår det tydligt.

De viktigaste delarna i barnförsäkringen kallas för Medicinsk invaliditet och Ekonomisk invaliditet. Medicinsk invaliditet är en försäkringsterm som betyder att ”en skada som leder till bestående nedsättning av den försäkrades kroppsfunktion där tillståndet är permanent men inte livshotande”. Om ditt barn skulle drabbas av en bestående funktionsnedsättning till följd av en ersättningsbar sjukdom eller ett olycksfall kan det ersättas av försäkringen och barnet får ekonomisk kompensation för skadan. Ekonomisk invaliditet är en annan försäkringsterm som betyder att ersättning kan ges om barnet på grund av en ersättningsbar sjukdom eller ett olycksfall inte kan arbeta fullt ut som vuxen.

Förenklat kan man säga att en barnförsäkring ger ett ekonomiskt stöd om ditt barn drabbas av vissa sjukdomar eller olycksfall.

I denna guide tar vi även upp andra viktiga delar, till exempel diagnosförsäkring och livförsäkring, som också brukar ingå i barnförsäkringen. Vi ger också tips och råd kring hur man kan tänka kring försäkringsbelopp, när man ska teckna en barnförsäkring etc.