kostar barnförsäkring 349806013

Vad kostar en barnförsäkring?

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

En viktig del i en barnförsäkring är det så kallade försäkringsbeloppet. Det styr vad försäkringen kostar, men också hur stor den ekonomiska ersättningen blir om ditt barn skulle drabbas av en bestående skada eller sjukdom, och ibland även vissa diagnoser.

Vilket försäkringsbelopp bör jag ha?

Som tumregel gäller ju högre försäkringsbelopp, desto högre ersättning. Vår rekommendation är att om möjligt välja ett av de högre försäkringsbeloppen som finns tillgängliga, annars finns det risk för att du inte kommer bli nöjd med den ekonomiska ersättning som försäkringen betalar ut vid bestående skada.

Ett högre försäkringsbelopp gör att försäkringen blir dyrare, men vi anser ändå att det är värt att välja ett högre belopp än det lägsta beloppet. Dock har vi alla olika förutsättningar, så hellre en barnförsäkring med lågt försäkringsbelopp än ingen försäkring alls!

Prisexempel Trygg-Hansa

Val av försäkringsbolag och försäkringsbelopp styr vad barnförsäkringen kostar. Eftersom vi samarbetar med Trygg-Hansa ger vi prisexempel på månadskostnaden för deras barnförsäkring, där det finns fyra försäkringsbelopp att välja mellan:

  • 600 000 kr kostar 118 kr/mån
  • 1 200 000 kr kostar 148 kr/mån
  • 1 800 000 kr kostar 178 kr/mån
  • 2 400 000 kr kostar 208 kr/mån

1 800 000 kr är det mest populära försäkringsbeloppet hos Trygg-Hansa.