dator-pexels-cedric-fauntleroy-8154159-free

Viktigt att tänka på

Preglife

ByPreglife

Vi har valt att samarbeta med experter som har en omfattande erfarenhet för att du ska få så relevant och faktabaserad information som möjligt under din graviditet, efter födseln och de första 2 åren med ditt barn.

Det finns ett par saker att tänka på när du ska välja barnförsäkring:

Omfattning

De flesta barnförsäkringar på marknaden innehåller likvärdigt skydd, det vill säga att de betalar ut ersättning för samma typ av skador. Mindre avvikelser kan förekomma mellan de olika försäkringsbolagen, men generellt sett är barnförsäkringarna snarlika.

Gruppförsäkringar är en annan sak; de innehåller ofta betydligt sämre skydd. De betalar ut ersättning för färre skador, och ofta är ersättningen lägre. Om du får en barn-gruppförsäkring från din arbetsgivare kan det vara värt att fundera på om du ska komplettera med en individuell barnförsäkring. Jämför gärna villkoren från gruppförsäkringen med en individuell barnförsäkring och fatta ett beslut efter att su gått igenom skillnaderna.

När du ska välja barnförsäkring är vår rekommendation att välja en från ett försäkringsbolag som du litar på och som du vill ha en lång relation med. Om du är osäker på vilken försäkring du ska välja är vårt tips att jämföra villkoren mellan de två försäkringsbolag du litar mest på och sedan välja den som känns bäst.

Trygg-Hansa har inte bara lång erfarenhet av att försäkra barn i Sverige, deras barnförsäkring är också den populäraste på marknaden. Av den anledningen har vi på Preglife valt att samarbeta med just Trygg-Hansa.

Välj försäkringsbolag med omsorg

De flesta har kvar sina barnförsäkringar i samma försäkringsbolag fram till dess att försäkringen slutar att gälla, vilket brukar vara vid 25 års ålder. Som tidigare nämnt ovan: välj ett bolag du kan tänka dig vara kund hos en längre tid. Man kan byta barnförsäkring från ett bolag till ett annat, men det är inte att rekommendera. Har barnet drabbats av en sjukdom eller olycksfallsskada finns risken att den nya försäkringen erbjuds med undantag för dessa skador. Om man byter bolag måste man alltid fylla i en ny hälsodeklaration.