dator-pexels-cedric-fauntleroy-8154159-free

Viktigt att tänka på

Det finns ett par saker att tänka på när du ska välja barnförsäkring:

Omfattning

De flesta barnförsäkringar på marknaden innehåller likvärdigt skydd. Det vill säga de betalar ut ersättning för samma typ av skador. Mindre avvikelser förkommer mellan försäkringsbolagen men i det stora hela är barnförsäkringarna snarlika.

Gruppförsäkringar är en annan sak – de innehåller ofta betydligt sämre skydd. Det vill säga de betalar ut ersättning för färre skador, ofta är också ersättningen lägre. Om du får en barn-gruppförsäkring från din arbetsgivare kan det vara värt att fundera på om du ska komplettera med en individuell barnförsäkring. Jämför gärna villkoren från gruppförsäkringen med en individuell barnförsäkring och fatta ett beslut när du ser skillnaden.

När du ska välja barnförsäkring är vår rekommendation att välja en från ett försäkringsbolag som du litar på och som du vill ha en lång relation med. Om du är osäker på vilken försäkring du ska välja så jämför villkoren mellan de två försäkringsbolag du litar mest på och välj den som känns bäst.

Trygg-Hansa har lång erfarenhet av att försäkra barn i Sverige och deras barnförsäkring är den populäraste på marknaden. Därav har vi på Preglife valt att samarbeta med just Trygg-Hansa.

Välj försäkringsbolag med omsorg

De flesta har kvar sina barnförsäkringar i samma försäkringsbolag fram till försäkringen slutar att gälla vid 25 års ålder. Så välj ett bolag du kan tänka dig vara kund hos en längre tid. Man kan byta barnförsäkring till ett annat bolag även om det inte är att rekommendera. Har barnet drabbats av en sjukdom eller olycksfallsskada finns risken att den nya försäkringen erbjuds med undantag för dessa skador. Om man byter bolag måste man alltid fylla i en ny hälsodeklaration.