Ida barnmorska

Ida Nyström

nationality
Norge
occupation
Barnmorska
education
Leg. Barnmorska

Om mig

Jag är en svensk frilansande barnmorska som främst arbetar i Stockholm och Lofoten, Nordnorge. 2012 började jag arbeta som undersköterska på en av Stockholms förlossningskliniker där jag senare avancerade och blev sjuksköterska. I januari 2016 tog jag min barnmorskeexamen och har sedan dess arbetat främst med födslar och vården efter födseln.

Ett internationellt intresse har lett till arbete inom förlossningsvård i Tanzania, Indonesien, Norge och Sverige. Jag har även föreläst för barnmorskestudenter, skrivit texter och gått en kurs i förlossningsakupunktur, vilket jag använder mycket i mitt dagliga arbete med födande kvinnor.

Passion

Jag brinner verkligen för mitt arbete och har ett stort engagemang för att vara närvarande och vägleda kvinnorna genom födseln på ett lugnt och individanpassat sätt. En god förlossningsupplevelse och start i livet borde vara en självklarhet för alla! Oavsett vem du är och var i världen du bor.

Mitt hjärta slår för alla kvinnor, barn och nyblivna familjer runtom i världen och jag är tacksam för att få vara en del av nätverket på Preglife där vi kan nå ut med viktig information.

Mer från författaren