gudrun 900x600

Gudrun Abascal

nationality
Sverige
occupation
Barnmorska
education
Leg. Barnmorska och författare

Om mig

Under mina 40 år som barnmorska har jag alltid strävat mot att förbättra mödravården i hela Sverige. Jag har arbetat för att ge blivande föräldrar den bästa möjliga starten i föräldraskapet genom mitt arbete som barnmorska men också som författare till flera böcker. Jag är författare till böckerna Att Föda och Att möta förlossningssmärta. Jag är också medförfattare till A Child Is Born samt Vattnet går tillsammans med Nina Campioni. I alla de här böckerna försöker jag så gott jag kan dela med mig av mina erfarenheter av allt som är relaterat till födseln.

Jag har stort förtroende för kvinnan och att hon är den som är bäst lämpad att föda och att vi barnmorskor är här för att stötta. Vår uppgift är att ta fram den inre kraften som alla kvinnor har och att inte släppa oro eller rädsla in i rummet.

2006 belönades jag S:t Eriksmedaljen av Stockholms stad som delas ut till stockholmare som gjort en extraordinär insats genom sitt arbete eller som privatperson. Dessutom fick jag svenska barnmorskeförbundets hederspris 2015 med följande motivering: Gudrun har genom sitt arbete bidragit till att förändra och förbättra sjukvården för gravida och barnafödande kvinnor i Sverige.

Jag är väldigt stolt över de två utmärkelserna!

Mer från författaren